Nieuws

Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2018

Posted by on apr 21, 2018 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2018

Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2018

Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2018

Zaterdag 21 april j.l.  werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden bij camping deMölnhöfte aan de Nijhofweg 5  te Diepenheim. De opkomst was uitstekend.  Er deden  12 nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar en deze werden begeleid door 4 vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst 3 filmpjes over Vissen doe je zo (vaste stok), van Ed Stoop, bekend van Vis TV op een groot scherm  en er werd van alles verteld, uitgelegd en voor gedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousisast.  Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping de Mölnhöfte, om natuurlijk de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk  te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er helaas weinig  zin in, want er werden in totaal  maar 12 vissen gevangen. De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een tasje met een jeugdwedstrijd overzicht  mee met een mooie sticker en een zak lokvoer (deze werd gesponsord door Hennie Kruidenier  uit Haaksbergen). Het was een zéér mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.

Om alle foto’s te bekijken: www.hetsimmetje.nl

De 1e viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 25 mei 2018 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!!!

Wim Eertink wint 1e zomerwedstrijd

Posted by on apr 11, 2018 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Wim Eertink wint 1e zomerwedstrijd

Wim Eertink wint 1e zomerwedstrijd

De uitslag van de eerste zomerwedstrijd is bekend.

Wim Eertink wist de wedstrijd op zijn naam te zetten, gevolgd door Ronald van de Haar en Henk Leppink.

Voor de volledige uitslag zie onder het kopje Senioren -> Uitslagen

Hans Arkink ijsviskampioen 2018

Posted by on feb 20, 2018 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hans Arkink ijsviskampioen 2018

Hans Arkink (60) mag zich sinds dit weekeinde de fonkelnieuwe Nederlands kampioen ijsvissen noemen. Twee dagen op het Zweedse ijs, bij -8 Celcius. De inwoner van Hengevelde: “In een overlevingspak is dat goed te doen.”

Hij was al meermalen van de partij tijdens voorgaande edities, maar verder dan een achtste plek kwam hij nog nooit. En dan nu nationaal kampioen.

Voor het gehele verhaal op RTV Oost klik hier.   [Hans Arkink kampioen]

 

 

 

Ballenwedstrijd Het Simmetje Diepenheim 2018

Posted by on jan 15, 2018 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Ballenwedstrijd Het Simmetje Diepenheim 2018

Ballenwedstrijd Het Simmetje Diepenheim 2018

Ballenwedstrijd Het Simmetje Diepenheim 2018

Zondag 14 januari 2018 is de ballenwedstrijd voor leden van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan het Twentekanaal bij Intratuin te Lochem. De opkomst (5 vissers en enkelen kwamen er kijken) viel tegen. Het was droog weer. Met een graad of 2 boven nul met een koude wind, was het toch redelijk te vertoeven aan de waterkant. Er werden door 3 vissers toch 1 of meerdere vissen gevangen. Het mocht de pret niet drukken, want deze gezellige vismorgen werd rond 11.00 uur onderbroken door de eigen catering, die de vissers trakteerden op een heerlijke warme bal gehakt en een lekker borreltje om te toosten op een mooi en visrijk 2018.

Opgelet!!!!!

Donderdag 22 maart 2018 wordt de jaarlijkse ledenvergadering van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden om 20.00 uur bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 te Diepenheim.

De 1e viswedstrijd van de zomercompetitie van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim begint op zondag 8 april 2018 aan het Twentekanaal bij Intratuin te Lochem. Aanvang en loting: 6.45 uur aan het water. Er wordt gevist van 7.30 uur t/m 11.30 uur.

Ronald van de Haar kampioen  najaarscup 2017.

Posted by on dec 4, 2017 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Ronald van de Haar kampioen  najaarscup 2017.

Ronald van de Haar kampioen  najaarscup 2017.

 

Dit jaar werd voor de 9e keer  samen gevist in de najaarscup door Hengelaarvereniging Het Simmetje Diepenheim en de Brasem uit Lochem, met aangevuld enkele vissers uit Laren en Holten. Er was een deelnemersveld van 19 fanatieke wedstrijdvissers. Er werden twee wedstrijden in de Oude Ijssel  en vier  wedstrijden in het Twentekanaal gevist. De beste wedstrijd (2e) is gevist in de Oude Ijssel bij de Mulrabrug (Schapenweide) in Hoog Keppel. Daar werd door iedereen redelijk wat vis gevangen, maar over alle wedstrijden gezien, waren de vangsten minder dan gehoopt. Er werd dit jaar wel meer gevangen  dan het jaar er voor. Over 6 wedstrijden vissen, het was nog spannend tot aan de laatste wedstrijd,  werd uiteindelijk Ronald van de Haar uit Diepenheim de nieuwe kampioen van de najaarscup 2017. In totaal werd er 111330 gram vis gevangen. Het was zéér  geslaagd en na een gezellig samenzijn bij café Bousema te Lochem,  werd daar de nieuwe kampioen gehuldigd en gingen alle vissers voldaan met een presentje huiswaarts.

Hierbij de nummers 1 t/m 7:

 1. van de Haar (Diepenheim)          93 punten (8510 gram)
 2. Wijerink (Diepenheim)                 91 punten (8310 gram)
 3. Bargeman (Laren)                       89 punten (9705 gram)
 4. Jansen (Diepenheim)                  89 punten (8860 gram)
 5. Groot Obbink (Holten)                 88 punten (6775 gram)
 6. Schottink (Diepenheim )            85 punten (6420 gram)
 7. Kroon (Laren)                               84 punten (8435 gram)

De verdere uitslagen en stand kunt U vinden op de site onder “Uitslagen”

Henk Leppink kampioen Zomercup 2017

Posted by on sep 17, 2017 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Henk Leppink kampioen Zomercup 2017

Henk Leppink kampioen Zomercup 2017

Henk Leppink mag zich sinds vandaag kampioen van de zomercup 2017 noemen.

De laatste wedstrijd werd gevist aan het Twentekanaal t.h.v. de Stokkumerbrug. De vangsten waren zeer gering. Enkele vissers wisten onder de kant kleine donderpadjes te vangen, maar hiermee werden geen kilo’s gevangen.

          

Einduitslag:

 1. Henk Leppink
 2. Tonnie Jansen
 3. Frank Weijering
 4.  Arjen Schottink

De najaarscup gaat binnenkort van start. Aanmelden voor deze wedstrijden kan bij Tonnie Jansen of via: info@hetsimmetje.nl

 

Jelle Wesselink Jeugdkampioen 2017.

Posted by on sep 16, 2017 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Jelle Wesselink Jeugdkampioen 2017.

Jelle Wesselink Jeugdkampioen 2017.

Jelle Wesselink is de nieuwe Jeugdkampioen van 2017.      

Vrijdag 15 september 2017 is de 7e en laatste viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje gehouden aan de visvijver van camping de Mölnhöfte te Diepenheim. Het weer was redelijk en de vangst was uitstekend. Van de 13 vissers die mee deden wisten 11 vissers één of meerde vissen te vangen. In totaal werden er 102 vissen gevangen, waarvan 3 maatse. De Laatste jeugdviswedstrijd werd ruim gewonnen door Jelle Wesselink uit Hengevelde met 330 cm, hij ving maar liefst 66 vissen, gevolgd door Pim Brummelhuis ook uit Hengeveld met 49 cm. De 3e plaats was voor Gijs Blanckenborg eveneens uit Hengevelde met 45 cm. Over 7 wedstrijden vissen werd Jelle Wesselink uit Hengevelde de nieuwe Jeugdkampioen 2017 van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim. Het seizoen, met steeds een redelijke opkomst gemiddeld 11 vissers, was zéér geslaagd en na een hapje en een drankje bij camping de Mölnhöfte, werd daar de jeugdkampioen gehuldigd en gingen alle vissers enthousiast in een nieuw tenue gestoken en met een leuke prijs huiswaarts. (Met dank aan Hennie Kruidenier Haaksbergen).

      

Zie overige foto’s onder het kopje “Over ons”

Eindstand eerste vijf:


1. Jelle Wesselink             739 cm      147 punten (Jeugdkampioen 2017)

2. Gijs Blanckenborg         375 cm     140 punten

3. Mart Brummelhuis         436 cm     139 punten

4. Ramon Vonder              154 cm      136 punten

5. Mauritz Leloux                75 cm      104 punten

 

6e Jeugdwedstrijd afgelast

Posted by on sep 10, 2017 in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 6e Jeugdwedstrijd afgelast

Vrijdag 8 september 2017 is de 6e en één na laatste viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje gehouden aan de zandvanger te Diepenheim niet door gegaan i.v.m. slechte weersomstandigheden. Deze wordt niet meer in gehaald.

De laatste viswedstrijd (7e) wordt gehouden op vrijdag 15 september 2017 aan de Zandvanger te Diepenheim. (Iedereen die mee wil vissen, we vertrekken vanaf de parkeerplaats van Beltman om 18.00 uur en niet later, je mag ook op eigen gelegenheid gaan!). Na de viswedstrijd is de prijsuitreiking bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 te Diepenheim. Alle vissers die dit seizoen hebben mee gedaan, worden daar verzocht.

Beslissing Zomercup valt in de laatste wedstrijd.

Posted by on sep 10, 2017 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Beslissing Zomercup valt in de laatste wedstrijd.

Beslissing Zomercup valt in de laatste wedstrijd.

Het blijft spannend in de Zomercup 2017.

De vis liet het afgelopen zondag behoorlijk afweten. De totale vangst bedroeg maar liefst 3740 gram incl. net. Het absolute dieptepunt van dit seizoen. Ondanks de zeer magere vangst, blijft het ongekend spannend. De nummers 1 tot en met 5 van het klassement kunnen allen nog aanspraak maken op de titel.

De laatste wedstrijd van dit seizoen wordt zondag 17 september gevist aan het Twentekanaal t.h.v. de diepenheimsebrug.

 

 

 

Gijs Blanckenborg wint 5e jeugdviswedstrijd

Posted by on sep 2, 2017 in Nieuws, Slider homepage | Reacties uitgeschakeld voor Gijs Blanckenborg wint 5e jeugdviswedstrijd

Gijs Blanckenborg wint 5e jeugdviswedstrijd

Gijs Blanckenborg wint 5e jeugdviswedstrijd

Vrijdag 1 september 2017 is de 5e viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de Berkel bij Beekvliet te Lochem. De opkomst was goed. Er deden 11 vissers mee en bijna iedereen ving 1 of meerdere vissen. Het weer was prima en de vangst was redelijk. In totaal werden er 54 vissen gevangen waarvan 22 maatse. Het was Gijs Blanckenborg uit Hengevelde, die deze wedstrijd nipt wist te winnen met 225 cm. Op een goede 2e plaats eindigde Mart Brummelhuis met 221 cm en de 3e plaats was voor Ramon Vonder met 57 cm.

De volgende wedstrijd (6e) wordt gehouden op vrijdag 8 september 2017 bij de Zandvanger te Diepenheim. (Iedereen die mee wil vissen, we vertrekken vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.00 uur en niet later!!!).